Meditatiekussen, vele modellen, opdruk en materialen

De meditatie zithouding en lichaamsbouw is bepalend voor de keuze van het meditatiekussen. Het meest gekochte meditatiekussen is het ronde model, gevolgd door halve maan of sikkelvormig en het rechthoekige meditatiekussen.

De hoogte en breedte van meditatiekussens of meditatiebankjes

De hoogte en breedte heeft te maken met de lichaamsbouw en soepelheid van de beoefenaar. Mensen die veel mediteren en flexibele spieren hebben zitten graag zo laag mogelijk. Wanneer het lichaam die bouw niet (meer) heeft is het juist prettiger om hoger te zitten. Meditatiekussens zijn ook verkrijgbaar in diverse vormen en maten. In yoga scholen en -studio's zie je dan ook vaak dat sommige zelfs op twee kussentjes gaan zitten. Beginners leggen dan ook kussentjes of yogablokken onder de knieën om prettiger te zitten.

Dit wordt als comfortabel ervaren. Mensen met een breed zitvlak willen liever een breed meditatiekussen om op te zitten. De meditatiekussens zijn daarom leverbaar op verschillende hoogtes en breedtes. Wanneer er meer gewenning is aan het mediteren kan in de loop der tijd wat vulling uit het kussen gehaald worden. Wereldwijd is de meest gebruikte maat circa 12 cm hoog met een diameter van 30 cm.

Kleur meditatiekussen

Over smaak valt niet te twisten maar achter elke kleur zit wel een betekenis. Gaat de wens uit naar een rustige (sattva energie) kleur of juist naar een vurige kleur (rajas).Kijkt u vooral eens bij de chakra’s. Op deze site zult u daar meer over te weten komen. De meest verkochte meditatiekussens zijn van één bepaalde kleur, maar natuurlijk zijn er ook kussens met een combinatie van kleuren, met motieven en met een mooie opdruk.

Meditatiekussen rondMeditatie mattenMenu